استانداردهای چاپ کارت ویزیت

استانداردهای چاپ کارت ویزیت

 

در طراحی کارت ویزیت به جز خلاقیت در طراحی محتوا، اشکال، لوگو، تایپوگرافی و … مسئله مهم دیگر نکات مربوط به چاپ کارت ویزیت مثلسایز استاندارد، جنس و پوشش سطحی کارت ویزیت، فرم و قالب، رزولوشن چاپ و فرمت فایل کارت ویزیت و … است که هر طراحی لازم است با آن آشنا باشد. در این مطلب به بیان این نکات مهم می پردازیم.  

 

سایز کارت ویزیت :

چاپ کارت ویزیت به دو نوع تقسیم می شود : دیجیتال و افست (Offset)

سایز استاندارد کارت ویزیت افست ۴٫۸*۸٫۴ است که با در نظر گرفتن حاشیه برش باید نوشته ها از هر طرف کار ۳mm فاصله داشته باشد که هنگام برش محتوای اصلی کارت از بین نرود.

سایز استاندارد کارت ویزیت دیجیتال از افست مقداری بزرگتر است و سایز کارت ویزیت دیجیتال ۵*۹ می باشد. در اینجا هم مثل نوع افست بهتر است ۳mm حاشیه خالی از هر سمت بگذاریم.

سوالات رایجی که برای طراحان گرامی راجع به اندازه انواع کارت ویزیت ممکن است پیش بیاید:

۱- کارت های ویزیت معمولی ِ یک رو ، باید چه سایزی داشته باشد؟     

85×48

۲- کارت های ویزیت معمولی ِدورو ، باید چه سایزی داشته باشد؟             

85×48

۳-کارت های ویزیت لمینت باید چه سایزی داشته باشد؟                         

90×60

۶-سایز خاص چیست؟

کارت ویزیت هایی که درسایزهایی متفاوت با سایزهای معمول باشد.

۷- لت چیست؟

هنگامی که سایز کارت سفارش داده شده ضریبی از اندازه های استاندارد باشد. مثلا (۸.۲ * ۹.۸) یا مثلا (۱۶.۴ * ۴.۶) ۲ لت حساب می شود. اگر اندازه کارت سفارشی سه برابر اندازه استاندارد باشد ۳ لت و….. حساب میشود.

۸-گوشه گرد و گوشه تیز چیست؟

همه کارت ویزیت ها بعد از برش گوشه‌های تیزی دارند. اگر کارفرما سفارش گوشه گرد دهد باید گوشه ها گرد شوند. اکثراً سفارش‌های لمینت گوشه‌ی گرد است. گرد کردن گوشه های کارت ویزیت بادستگاه گوشه گرد کن اتوماتیک و با دقت بالا انجام می شود.

انتخاب رنگ در کارت ویزیت باید چگونه باشد

هنگام طراحی کارت ویزیت افست باید شماره هر رنگی که می خواهید استفاده کنید را از کتاب رنگها انتخاب کنید، نکته قابل توجه این است در کارت ویزیت دیجیتال رنگها نسبت به کارت ویزیت افست بسیار به رنگی که در مانیتور می بینیم نزدیکتر است و همین موضوع باعث بالا رفتن کیفیت چاپ در چاپ دیجیتال شده است.

فرمت فایل کارت ویزیت باید Jpg ، Tiff باشد و رنگ آن هم حتماً باید CMYK باشد.

رزولوشن چاپ کارت ویزیت هم ۳۰۰ Dpi است.

پوشش سطحی و فیزیکی کارت ویزیت

خیلی از کارت ویزیت های بدون پوشش فیزیکی هستند. اما اگر کارفرما مایل باشد می توان از پوشش های ضد آب UV، سلفون و لمینت نیز استفاده کرد.

برجسته کردن محتوای کارت ویزیت

این کار با اعمال فشار یا گرما به سطوح مورد نظر انجام پذیر است که این کار بدون اعمال جوهر به سطح کار انجام می گیرد. در کارت ویزیت معمولا آدرس یا لوگو که می خواهیم بیشتر دیده شود را برجسته می کنند.

کارت ویزیت دایکات( Diecut)

کارت ویزیت دایکات دارای فرم و قالب خاصی است که طرفداران و مشتریان خاص خود را نیز دارد. مثلا گروهی از این کارت ویزیت دایکات دارای قالبی به شکل تم لوگوی شرکت است. 

کارت ویزیت با ویژگی های دایکات و اندازه های غیر متعارف در کاربردهای خاص می تواند جذابیتهای بصری زیادی ایجاد کند.

 

 

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید